Sørensen in Rotterdam: Vuur geopend op GroenLinks

ROTTERDAM – Een stadsbestuur met de PvdA, VVD en het CDA kan rekenen op medewerking van Leefbaar Rotterdam.
Maar met GroenLinks in het college wordt het ‘vier jaar vechten’, zegt fractievoorzitter Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam. “GroenLinks, dat is de club van Volkert van der G., de moordenaar van Pim. En ze hebben Marco onderuit gehaald. Met GroenLinks wordt het nada, nakkes, niks.”
“Ze zijn tegen de Tweede Maasvlakte en Rotterdam Airport. Net als de SP. Ik ben heel benieuwd hoe de VVD dit aan hun achterban gaat uitleggen,” vervolgt Sørensen. (…)
Volgens de fractievoorzitter is Leefbaar Rotterdam bereid om een college zonder GroenLinks bij belangrijke onderwerpen te steunen.
Bron: AD/Rotterdam – Vuur geopend op GroenLinks

(…)

Ik ben sprakeloos.

1 comment
 1. Ik ook

  Paul Rosenmöller
  Voormalig partijleider Rosenmöller had een voorliefde voor communistische massamoordenaars als Stalin en Pol Pot, zoals blijkt uit het HP/De Tijd-artikel ‘van bloedrood naar GroenLinks’ maar heeft daar nooit openlijk afstand van gedaan.

  De in november 2002 afgetreden Rosenmöller was in zijn jongere jaren zes jaar lang actief lid van een extreemlinkse splintergroep die Nederland door middel van een gewapende revolutie wilde veranderen in een orthodox-communistische heilstaat. In de jaren zeventig werd Rosenmöller maoïst, ook al waren volgens HP/De Tijd toen al genoeg feiten bekend over de ‘tientallen miljoenen mensen die door toedoen van communistische dictators waren afgeslacht, doodgehongerd of doodgemarteld.’

  De club waar Rosenmöller toebehoorde, de Groep Marxisten-Leninisten, ontving in 1979 een brief van Pol Pot. De Nederlandse kameraden werden daarin bedankt voor hun ‘militant solidarity and support’. Van voorjaar 1981 tot voorjaar 1982 maakte hij zelfs deel uit van de ‘Centrale Leiding’, het bestuur van de partij.

  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=657113/sc=6ee839

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *