Bellen

Het door Twan Huys tijdens de Amerikanistendag geopperde idee om maar gewoon contact op te nemen met de Democratische Partij om vrijwilliger te worden heb ik gisteren opgevolgd. Ik heb ze al eens eerder (in februari?) gebeld, maar toen wisten ze nog niet wie de officiële kandidaat werd, dus konden ze nog niks betekenen.

Maar goed, gisteren dus nogmaals gebeld, deze keer naar de Democratische Partij van Cook County, waar Chicago in ligt. Een nogal norse vrouw aan de andere kant van de lijn vertelde dat ik een kandidaat moest kiezen waarvoor ik wilde ‘volunteeren’. Nou die keuze heb ik al lang geleden gemaakt, dus ik vertelde dat ik graag voor Obama wilde werken. Dan kon zij niks voor mij betekenen, maar moest ik het campagnebureau van Obama in Chicago bellen, en ik kreeg zowaar het nummer. Dus heb ik dat nummer gebeld, maar ik kreeg een bandje te horen met weer een ander nummer als ik overige vragen had over de campagne van Obama.

Nou, daar had ik eindelijk succes. Ik kreeg me toch een enthousiaste medewerker aan de telefoon, het was ‘amazing’ dat ik dit wilde doen, ‘thank you so much for choosing senator Obama’, ‘we always looove to have people from other countries to participate’, en het bleek dat zij net was afgestudeerd in ‘political sciences’ dus ze vond het ‘awesome’ dat ik mijn scriptie over de verkiezingen en de campagne wil schrijven. Ze vertelde me ook echter dat het kantoor voor vrijwilligers in Chicago nog niet open is, maar dat dat wel snel gaat gebeuren. Maar wanneer ik in Chicago aankom, dan kan ik daar gewoon naar binnen lopen en meteen aan de slag gaan, want vanaf september hebben ze mensen nodig, ‘guaranteed’.

Ik ga dus de website in de gaten houden, want daar staat als het goed is op wanneer dat kantoor open gaat. Volgende projectje is het zoeken en boeken van een hostel voor de eerste weken, maar dat moet geen probleem zijn neem ik aan. Ik laat het weten!

3 comments
  1. Hey Joline, klinkt positief! Wel grappig dat je er gewoon heen kunt en als volunteer meteen aan de slag kan gaan. We houden de site in de gaten! 🙂

  2. Hee hoi, Ik vind het super dapper dat je helemaal uit het niets zoiets gaat beleven. Zal me een avontuur worden. Wel blijven updaten hier hoor, want we willen natuurlijk niks missen 🙂 Straks komt Barack je nog persoonlijk bedanken hahaha 😀

  3. heb je al met Kirstel Verdel (http://blogger.xs4all.nl/locuta/) contact gezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *