Big Brother luistert alle muziek

Retecool meldt dat Groot-Brittannië verder afgeleidt naar een Big Brother-staat. De ISP’s gaan de inhoud van je dataverkeer nazoeken om te kijken of gebruikers muziek of films uitwisselen.

De ISP is dan geen neutraal doorgeefluik meer en krijgt verantwoordelijkheden voor het gedrag van haar klanten. (…)
De samenleving als geheel wordt zo als verdachte beschouwd van wat in feite kleine economische vergrijpen zijn en het opent de deur voor verder geloer tussen uw gordijnen. Wij vinden het bizar dat de Britse overheid samenspant met een industrie die al jaren hard jammert over haar vermeende winstdervingen, terwijl die industrie in de afgelopen tien jaar niets heeft gedaan om tot een beter distributiemodel te komen. En met beter bedoelen we dan een systeem waar de artiesten, wiens rechten worden geschonden en op wiens vruchten de handel gebaseerd is, fatsoenlijk meedelen in de winsten, een systeem waarin niet enkel de top 10 onder de aandacht wordt gebracht, een systeem met een schier-oneindige back-catalog.

Helemaal mee eens. Grappig dat mijn nota over het downloaden van muziek die ik in 2002 (!) schreef voor m’n studie CIW nog steeds actueel is. Wanneer leren ze het nou eens een keertje?

Kleine update: Er is al een bandmanager gevonden die zijn ‘eigen’ muziek via Bittorent op het net lekte. Piracy is kennelijk zo gek nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *