Yes I can!

Een heel vastomlijnd plan wat ik precies ging doen als ik aankwam in Chicago had ik nog niet. Het enige dat ik wilde regelen was een kamer in een hostel, en wanneer ik dan meer mensen zou leren kennen zou ik wel ergens een kamer kunnen regelen. Van te voren was dat toch niet te doen. Dacht ik.

Vorige week ging ik kijken op verschillende sites van hostels in Chicago. Nu zijn er twee hostels waarvan ik weet dat die ok zijn, niet geweldig maar hey, het is een hostel. Het eerste was Arlington House International Hostel. Private rooms hebben ze daar wel, maar zou me 400 dollar kosten voor een weekje. Een dorm room, en dus met meerdere mensen op een kamer, zou ongeveer de helft kosten. Het tweede hostel, Hostelling International Chicago, hanteert dezelfde prijs ongeveer, maar heeft alleen maar dorm rooms.

Ik ben toen maar eens een mooi boekje gaan doorbladeren, de Lonely Planet Chicago City Guide, en kwam een wel zeer interessante website tegen, namelijk Craig’s List Chicago. Ene Craig Newmark heeft deze site in 1995 opgezet met als doel een lijst te maken met interessante dingen om te doen in San Francisco. De site is uitgegroeid tot een lijst van 500 plaatsen in 50 landen. Nu kunnen ook mensen die een kamer te huur hebben daar een advertentie op zetten, en dat was natuurlijk wel interessant.

Veel kamers, studios, appartementen en huizen zijn veel te duur voor een student, of worden aangeboden voor een heel semester voor bijvoorbeeld buitenlandse studenten. Maar gelukkig zijn er ook mensen die een kamer in hun appartement aanbieden voor een schappelijke prijs. Ik heb de eerste dag ongeveer 6 mailtjes gestuurd en op twee heb ik een reactie gehad. De eerste bleek veel duurder te zijn ($950 per maand = €615) en de tweede leek me wel wat. Ik heb haar teruggemaild en gezegd dat ik haar kamer wel wilde huren. Na een paar dagen kreeg ik een mailtje terug met het verhaal dat ze de kamer al had beloofd aan iemand die daar twee tot drie keer in de week zou blijven slapen, maar dat ik wel de “very comfy couch” mocht hebben, tegen gereduceerd tarief, dat wel. Maar goed, twee maanden op een bank lijkt me niet zo. Dus ben ik verder gaan zoeken.

De tweede dag weer ongeveer 6 mailtjes gestuurd, en na tien minuten al een mailtje terug van iemand. Hij is een man, 28 jaar met een eigen bedrijf en een appartement dat vier jaar geleden compleet gerenoveerd is. Het heeft 2 slaapkamers en 3 badkamers (?). En een van die slaapkamers en badkamers mocht ik wel hebben. Na een paar dagen van heen en weer mailen heb ik gisteren de eerste helft van de huur overgemaakt, wat trouwens nog een heel gedoe is. Zowiezo of je van te voren wel geld wil overmaken, het blijft toch altijd een risico. Maar het overmaken zelf is ook niet makkelijk.  Maar goed, ik heb dus een kamer in Chicago! Het ligt ongeveer 10 kilometer buiten het centrum, maar de trein stopt er om de hoek.

Vind het nu alleen nog maar spannender worden eigenlijk…

14 comments
 1. Wat spannend allemaal! Wel super fijn dat je nu in ieder geval iets geregeld hebt. Nu maar hopen dat die man een beetje gezellig is en dat je niet voor een dichte deur komt te staan. Maar dat zal wel goedkomen lijkt me 🙂 Succes nog met de rest van de voorbereidingen! 🙂 xxx Lotte

 2. Hmm had ik net een heel stuk getypt, gaat hij hem niet plaatsen, weird!
  Maar wat ik dus zei: Wat spannend allemaal! Wel super fijn dat je nu voor housing in ieder geval iets geregeld hebt. Dan kun je ter plekke altijd nog kijken voor iets anders/beters/goedkopers/whatever. Hopelijk is die man een beetje gezellig en sta je straks niet voor een dichte deur, maar dat zal vast wel goed komen! Succes nog met de rest van de voorbereidingen 🙂 xx Lotte

 3. Eindelijk op kamers !

 4. Hmm ik heb al 2 berichtjes achtergelaten, maar kennelijk pakt hij ze niet :s weird!!! Maar wel super dat je een kamer hebt gevonden. Spannend allemaal hoor! Je moet maar zo zien, je hebt in ieder geval iets en als het niet bevalt zul je vast, eenmaal in je netwerk, wel iets beters kunnen vinden 🙂
  Succes met alle andere voorbereidingen!

 5. Hoi Lientje,
  Hartstikke fijn ,nu nog het Obama bureau !!!!!!!!!!

 6. Craig’s List is echt een uitkomst voor mensen op afstand! Joh, wat goed dat je iets hebt! Met een eigen slaapkamer en badkamer heb je vast genoeg ruimte voor als ik langskom he?

  Iig nog heel veel succes met de voorbereidingen en ik snap de spanning volkomen. We zijn vandaag hier op Berkeley geweest en het was erg leuk om er rond te lopen maar ook erg raar nu het allemaal zo concreet wordt.

  Keep posting and I’ll keep reading!

 7. @ Lotte: Ik heb je reacties uit het spamfilter opgevist. Geen idee hoe ze daar terecht zijn gekomen.

 8. Oh haha, nou thanks voor het (her)plaatsen, al staat er nu 3x hetzelfde in andere bewoording, lol 🙂

 9. Jollie! Kei goed! Ik hoop voor je dat die man geen engerd is, de kamer er mooi bij ligt en dat ie 10 km zo gedaan is! In welke wijk ligt je kamer? Spannend hoor!

  Ik volg je op minitrue! tot snel bij Marius?

  Sas x

 10. Hey Joline,

  Gaaf dat je een kamer hebt gevonden! Hoop dat het beter gaat bevallen dan een hostel, maar dat kan bijna niet anders. Het klinkt in ieder geval allemaal erg leuk en spannend, al dat voorbereiden. Veel plezier met de laatste dingen regelen.

  xxx Mindy

 11. en nu op naar obama contacten . groetjes uit hongarije

 12. Hey Joline,

  Ik heb je net al een mailtje gestuurd om te zeggen hoe gaaf ik het voor je vind dat je naar Chicago gaat en dat je daar campagne gaat voeren, maar ik dacht dat het geen kwaad kon om nog eens te zeggen dat je volgens mij toch echt de tijd van je leven gaat krijgen!!! Succes met de voorbereidingen en geniet ervan! (Maar eerst tot dinsdag op de uni)

 13. Hella Joline, ik heb ook even de moeite genomen al jouw verhalen te lezen. Het klinkt bijzonder interessant(BI) allemaal. Zo dicht bij de verkiezingen is alleen al een beleving en dan nog in het land zonder beperking. Sjoerd is net een paar dagen thuis en heeft me zijn 3000 foto’s laten zien. Wat een beleving om zo van links naar rechts en van boven naar beneden te gaan(hij is een maand weggeweest> vakantie). Jouw verhaal aan de trapeze is echt vet hoor! Wat er een netje!! He nog veel interessant werk toegewenst, groet Tom

 14. hoi joline,
  dat klinkt echt spannend, fijn dat je naast dingen die moeten ook nog iets leuks kunt doen. ik ga vanavond het koffertje naar Koen brengen zodat hij deze mooi top tijd kan inpakken voor zijn reis richting Amerika. Ik hoop dat het een leuke week wordt, de week erna zijn Jan en Ellen er en dan is het al bijna november. Tijd voor de echte strijd en jullie vakantie.
  lieve groet, lenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *