QI komt naar Nederland

Leuk, maar ook eng. Mediajournaal.nl meldt dat de Vara een Nederlandse versie gaat maken van de Britse (comedy)quiz QI. Ook al snap ik soms maar de helft (leve teletekstpagina 888!), de Britse humor blijft onnavolgbaar. Daarom is het dus even afwachten of de Nederlandse versie net zo onderhouden zal zijn…

De VARA is bezig met de ontwikkeling van de Nederlandse versie van de Britse quiz QI. De omroep maakt op 20 augustus een proefopname van het programma dat onder leiding staat van Arthur Japin. Hij wordt ondersteund door de cabaretiers Thomas van Luyn, Diederik van Vleuten, Ronald Goedemondt en Sara Kroos.
QI is een programma dat niet gaat over zinloze informatie of het opdreunen van trivia, maar waarin een panel (de cabaretiers) zoekt naar onontdekte verbanden, bizarre gedachten en verborgen patronen. Een humoristische panel quiz waarbij nu eens niet het goede antwoord punten oplevert, maar juist de vreemdste gedachtekronkel voor de winst gaat, meldt de VARA.
(Mediajournaal.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *