DNC

Gisteren is in Denver de Democratic National Convention begonnen, en waarom zou je helemaal naar de Verenigde Staten gaan als je het hier in Nederland vanuit je luie stoel ook kunt volgen? De NPS zendt iedere avond Obama ’08 uit over de DNC, gepresenteerd door Joost Karhof en sidekick Jörgen Raymann.

Gisteren was dus ook de eerste aflevering en ik moet zeggen dat het best interessant is. De opzet is afgekeken van De Wereld Draait Door, met verschillende gasten, De Amerikaanse TV Draait Door, en iedere dag een bijdrage van Prem Radhakishun over welke mensen op Obama gaan stemmen. Dit alles wordt gepresenteerd vanuit een skybox in het Convention Center, met uitzicht op het podium.

Dus als je wilt weten hoe zo’n conventie (lees: marketing en media circus) er aan toe gaat, Obama ’08 is deze week iedere dag te zien op Ned 3, om half 8 en duurt ongeveer een uur.

2 comments
  1. Eigenlijk link in uit principe niet (meer) naar Elsevier, maar ze melden (http://www.elsevier.nl/web/10200390/Nieuws/Laatste-24-uur/PVV-boos-over-NPS-steun-aan-Obama.htm) dat de PVV al schriftelijke vragen heeft gesteld over de “bevoordeelde” NPS. Obama krijgt wel z’n eigen programma op de Nederlandse tv en Johm McCain niet… Boehoe…
    Reality check: Als Europa (en Nederland) mee mochten stemmen in de verkiezingen voor de machtigste man te wereld dan was Barack al lang president geweest (of Hillary natuurlijk). De Nederlandse McCain-fans moet je met een vergrootglas zoeken.

  2. Ik vroeg met het idd al af of McCain dezelfde aandacht zou krijgen… Hoewel de McCain supporter/kiezer in Nederland ver te zoeken is, zou het misschien wel interesant zijn om te kijken hoe de GOP hun “fundraisers” organiseren, en om een beetje meer balanced beeld te geven van Amerika. En de NPS is natuurlijk wel een enkel door de overheid gefinancierde omroep, dus een beetje balance kan geen kwaad (ik wil ook niet dat ze op de NOS opeens voorkeur gaan geven voor één specifieke politieke partij). Zal kijken of ik het een keertje kan zien op Uitzending Gemist!

    Good luck with packing all of your stuff! Ow, and if you are in Chicago, definitely go to Millennium Park by night ones. You might want to bring some back-up, but the park closes at night and their are policemen everywhere, so it’s not really unsafe. The park is cool during the night, but with all the lights it’s even prettier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *