And now, live from Chicago…

Het is al laat, voor mijn gevoel nu kwart voor vijf ’s morgens, maar hier officieel nog maar kwart voor tien ’s avonds. Ben heel moe, maar moest toch even proberen of internet werkt natuurlijk.

Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken naar Brussel, en we waren dan ook zeer netjes op tijd. Na de nodige bakjes koffie, het inchecken van de koffer, de beveiligingsvragen (heb je je koffer zelf ingepakt, heb je je koffer de hele tijd bij je gehad etc.), en natuurlijk het afscheid, ben ik rond twaalf uur door de douane gegeaan. In Brussel ging alles prima, heb niet te lang hoeven wachten, en in het vliegtuig een plaats aan het raam. Naar Philadelphia vliegen duurde toch wel lang hoor, meer dan acht uur. En dan is zelfs voor mij de beenruimte maar krap. Maar eenmaal aangekomen in Amerika begint het natuurlijk. Meerdere controles gehad, schoenen uitgetrokken, vingerafdrukken, weer vragen over waarom ik drie maanden hier wil blijven, wanneer ik hier voor het laatst was, digitale foto gemaakt, maar dan toch eindelijk die stempel in m’n paspoort. Ik moest trouwens ook nog m’n koffer ophalen en tien meter verder weer op een bagageband zetten. Maar de Amerikanen zijn allemaal erg aardig (behalve die van immigration dan toch) en de “hello ma’am, how are you’s” en de “how do you do’s” vlogen om m’n oren. En een antwoord verwachten ze toch niet.

Op het vliegveld in Philadelphia een behoorlijk eind moeten lopen langs talloze souvernirswinkeltjes, pretzel kramen en sunglass huts. In totaal heb ik ongeveer twee uur gehad om m’n aansluitende vlucht te halen, en dat lukte dus ook makkelijk. De vlucht tussen Philadelphia en Chicago duurde ongeveer twee uur, waarvan ik er zeker anderhalf heb geslapen. Aangekomen op O’Hare, en m’n bagage opgehaald (het was er toch allemaal gelukkig). Mijn huisbaas, Chris, was er nog niet, maar na ongeveer 10 minuutjes zag ik hem aan komen lopen. Hij heeft inderdaad een asociale Amerikaanse auto (hij was overigens wel vergeten waar hij hem had geparkeerd, maar na een beetje zoeken toch gevonden), is overtuigd Obama fan, van Griekse afkomst, heeft zijn eigen bedrijf met een groot billboard langs de snelweg, sinds een jaar een vriendin, een winkelcentrum op loopafstand, een treinstation om de hoek, een huis met twee slaapkamers maar drie badkamers, een zeer luxe keuken, een enorme tv, cable, dvd, alarm, eet weinig thuis, maar ook weinig fastfood, een werkster op maandag en voor mij een bed voor de komende twee maanden! Ik ga het hier wel volhouden denk ik, het viel tot nu toe in ieder geval heel erg mee, hij is erg aardig, serieus denk ik, voert graag inhoudelijke discussies. We zullen zien wat er nog allemaal gaat gebeuren. Nu ga ik in ieder geval slapen. Good Night!

8 comments
 1. Hey Joline,

  Goed te horen dat je aangekomen bent! Weird dat het bij jou nu toch weer 2 uur later is als hier! Je “huisbaas” sounds nice, en gelukkig helemaal pro Obama (Republicans zijn hier ook moeilijk te vinden, maar misschien is het hier een soort stigma…). Veel succes met het wennen aan je jetlag, het zal nog ff duren :-)!

  Groetjes,

  Marius

 2. Hoi Joline,
  Goedemorgen….Het is hier nu 10 uur,ik was erg blij met je sms-je
  vannacht,konden weer gerust verder slapen.fijn dat het allemaal goed verlopen is.Lees je mail wat wij gisteren nog allemaal hebben gedaan.Een mooi weekend en ik kijk uit naar je volgende reactie.
  Liefs mama.

 3. hoi joline

  fijn dat je goed bent aangekomen en dat alles toch goed is verlopen.
  we hebben er nog een leuke dag Brussel van gemaakt maar dat heb je vast al gelezen.
  gek idee dat je zo’n eind weg bent maar ik denk dat de tijd vliegt.
  geniet van je tijd daar en binnenkort laat ik nog wel iets van me horen,
  lieve groet lenie en hans.

 4. Girl, blij te horen dat je goed bent aangekomen Ên dat je huisbaas geen creep is haha 😉 Toch altijd een risico, maar top te horen dat het een aardig man is. En zo te horen heb je ruimte en privacy zat. Helemaal cool. Nu nog even de toerist uithangen en daarna gaat het echte werk beginnen. Ik hou de site in de gaten!!!
  xxx Lotte

 5. Ik heb altijd al een correspondent willen hebben voor Minitrue! A dream come true…

 6. Hoi Joline! Leuk je in dezelfde land te hebben, al ben je een nog steeds een eind weg. Mooi dat alles zo goed gegaan is, geen koffers kwijtgeraakt, geen gedoe met de douane, geen ernstig gestoorde huisbaas 🙂 ik kom snel op bezoek, ben heel benieuwd naar alle luxe in je nieuwe thuis!

  Liefs Sas

 7. Ha Joline,

  Vanuit het mms in Nijmegen is het heerlijk om je verhaal te lezen. Fijn dat het geen creep blijkt te zijn en dat je eerste dag en vlucht goed zijn verlopen. Geniet van de windy city en houd ons op de hoogte van je Obama activiteiten. Camp Obama sounds great haha! en die crib van die man ook niet verkeerd! Philly airport is inderdaad te groot, maar wel relaxte witte shommelstoelen toch?

  Enjoy!

  Sas x

 8. Hay Joline,

  Een beetje laat (moest je blog ff zoeken) maar fijn dat je goed bent aangekomen en dat alles zo smooth verlopen is. Ik geloof dat jij je wel gaat vermaken daar. Heb je de boottocht al gedaan? Ben benieuwd naar al je politieke avonturen, dus keep us posted!!

  Have fun!!

  Liefs Lieke

  ps. Wel zwaaien he als Eric Mouthaan je interviewt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *