Toeristisch Chicago

Het eerste weekend in the Windy City zit er alweer op. Na wat jetlag verschijnselen, laat slapen, vroeg wakker, ben ik zaterdagmiddag met de trein naar de binnenstad gegaan. Die trein rijdt volgens mij niet door de mooiste delen van de stad, maar zodra ik Union Station uit liep werd de grootsheid van de stad me wel duidelijk. Een van de eerste wolkenkrabbers die ik tegenkwam was de Sears Tower, volgens wikipedia de hoogste wolkenkrabber in de VS sinds 1973. Ook ben ik die eerste middag vaak onder de “el” gelopen, de elevated railway, ons allen bekend uit ER en verschillende lessen over Amerikaanse afkortingen van mevrouw Verberkt.

Van Union Station is het in principe een lange rechte lijn naar Millennium Park, maar helaas niet voor mij. Aangezien mijn richtingsgevoel niet zo heel goed is, en Jeroen er nu niet bij is om me te redden, heb ik eerst een heel rondje รณm het park gelopen, maar daardoor wel het spetterende Wine Festival gezien. Maar goed, uiteindelijk natuurlijk toch gewoon uitgekomen bij de twee grote trekpleisters van het park, the Bean en the Crown Fountain. (Edit van Jeroen: Google Maps is your friend! Bekijk alle punten op de kaart van Chicago.) Het was een mooie dag, veel zon en lekker warm, en er waren dan ook veel netgetrouwde bruidspaartjes, inclusief aanhang van bruidsmeisjes op blote voeten want “Oh my God, my feet huuuurt”, die foto’s lieten maken onder en bij het bouwwerk.

Flickr Tag Error: Call to display photo '2842226986' failed.

Daarna een klein stukje verder gelopen naar de Crown Fountain, een waterbad met twee muren waarop foto’s van Chicagoans worden getoond die water spugen. Een leuke attractie voor kinderen en toeristen, iedereen speelt erin.

Flickr Tag Error: Call to display photo '2842226998' failed.

Zondag wederom een tripje naar de stad gemaakt, maar deze keer een andere toeristische attractie: Navy Pier. Ook daar weer met een omweg gekomen, maar het lopen werd beloond met een heel mooi uitzicht over Lake Michigan aan de ene kant, en de skyline van de stad aan de andere. Verder veel kinderen, Ben & Jerry’s ijs, dure boottochten, een reuzenrad, beer garden, en een gratis museum van glas-in-lood-ramen. Het leek een beetje op Disneyland.

Na Navy Pier was the Magnificent Mile aan de beurt, een stuk van Michigan Avenue met een heleboel winkels, chique malls, af en toe een verdwaalde kerk en nog meer wolkenkrabbers. Door het mooie weer (voor het eerst deze zomer verbrand!) was het erg druk, en duurde het dus behoorlijk lang voordat ik de hele mile had gelopen. En natuurlijk ook doordat het best leuk is om sommige winkels in te gaan.

Na twee dagen lopen waren mijn voeten toe aan een rustpauze, en heb ik een mooi zonnig plekje gevonden, aan het water bij het Vietnam Memorial. De zon was al aan het ondergaan en zo tussen al die hoge gebouwen was het een mooi gezicht. Hierna wat te eten gekocht bij de Dunkin’ Donuts, en dat opgegeten in het park.

Vandaag zou dan eigenlijk mijn vrijwilligers avontuur beginnen, maar hoe mooi het weer gisteren was, zo hard regende het vandaag. Ik ben op zoek gegaan naar het kantoor, door de stromende regen en heb het uiteindelijk gevonden (richtingsgevoel weet je nog), maar was helemaal doorweekt, mijn schoenen sopten van m’n voeten en zelfd de binnenkant van m’n tas was helemaal nat. Oftewel, ik heb snel de trein terug gepakt met het voornemen om het morgen nogmaals te proberen. Als het goed is gaat het morgen niet regenen en jullie zullen dus nog even moeten wachten op de eerste echte Obama verhalen.

Flickr Tag Error: Bad call to display set '72157607155779923'

Alle foto’s van mijn onderkomen en van het weekend staan op Flickr.

10 comments
 1. Wow, ziet er al gaaf uit! En je optrekje is ook niet verkeerd! Succes dan vandaag met je baantje, je weet nu in ieder geval waar het is!!

 2. Hoi Joline,

  Zo je hebt al aardig de toerist uit gehangen. Hopelijk nog wat geld bewaard voor de rest van de dagen. Maar het wordt wel tijd dat je aan de bak gaat, want we moeten er niet aan denken dat die Mcain of Palin het witte huis gaan bestieren. Succes deze week en wij werken wel verder…
  groet vanuit het ROC

 3. Hey Joline,

  Zo je hebt al veel ondernomen zeg! Leuke foto’s en je kamer ziet er ook goed en comfotabel uit.
  Jammer dat je weggeregent ben, maar gelukkig kan je het morgen weer proberen met volle moed! Heel veel plezier, en succes morgen.

  xxx Mindy

 4. Je hebt al veel gedaan in die paar dagen! Klinkt allemaal super leuk, maar ook vermoeiend. Je kamer ziet er toppie uit, daar zal je het vast wel uithouden de komende tijd denk ik ๐Ÿ™‚
  Succes met je 2e poging naar het campagne begin ๐Ÿ™‚

 5. Wat een stad! Toch weer iets anders dan ‘s-Hertogenbosch (of Oirschot). Succes morgen, want volgens de laatste polls is het hard nodig dat je het campagneteam van Obama gaat versterken, om hem in het Witte Huis te krijgen.

 6. Wie weet verkopen ze ergens in die grote stad nog wel een paraplu,die goed werkt…..enne kranten in je natte schoenen doen….
  maar na regen komt zonneschijn…
  Maar alle gekheid op een stokje,het zijn zeer mooie foto’s….onze dochter in de big city….keep smiling !!!!!!Geweldig.
  Groetjes mama.

 7. hoi joline en jeroen
  hele studie om de site minitrue in zijn geheel te volgen
  ik lees van alles en probeer een indruk te krijgen.
  we volgen jullie op verre afstand
  groetjes ook van de andere bergenaartjes

 8. Hey Joline,

  Ziet er allemaal geweldig uit. We hopen dat je het super goed naar je zin hebt en dat je leuke mensen leert kennen.

  Veel plezier in het verre Amerika!!

  Groetjes Freek en Kitty

 9. Lieve Joline,
  Hier zijn Oma Nijmegen en Oma Bergen, we komen net terug van Catzand. We hebben het heerlijk gehad, prachtig weer gehad. Slapen was goed! Gister hebben we aan de zee gezeten. Daarna zijn we naar Sluis geweest en zijn we in een klerenwinkel geweest. Alletwee dezelfde blouse en broek gekocht! Gisteravond in Sluis gegeten, Hans en Lenie mosselen. En vanochtend naar Vlissingen geweest, daarna naar Middelburg, lekker op een terrasje gezeten in de zon. En nu zijn we bij Jeroen in Den Bosch en gaan we hier nog wat eten.
  Heel veel groetjes en liefs van de Oma’s.
  Tot horens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *