Walk the Line (RTL8, 20.30u)

Als je vanavond niks te doen hebt én je kabelaar geeft RTL8 nog door, dan raad ik je ten zeerste aan om te kijken naar de film Walk the Line. De film vertelt het levensverhaal van the Man in Black: Johnny Cash.

Uitstekend vertolkt door Joaquin Phoenix (spreek uit Hoeakien Feenix) zien we in flashbacks vanuit Folsom Prison hoe Johnny Cash opgroeit op een katoenfarm in Arkansas, hij een platencontract krijgt bij Sun Records in Memphis en daarna verslaafd raakt aan drugs terwijl hij door heel Amerika optreedt. Het gevolg is een prachtig verhaal over Cash’ schuldgevoel over de dood van zijn broer en de pogingen om de liefde van de prachtige June Carter voor zich te winnen. Reese Witherspoon won een Oscar voor haar rol van June Carter in deze film. Ook Elvis Presley, Roy Orbinson en Jerry Lee Lewis komen in de film nog even voorbij als collega-artiesten.

Voor na de film hieronder Johnny Cash’ leukste liedje: A Boy Named Sue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *