Wall-E: Beste animatiefilm tot nu toe

Wall-E

Tsja, als je een paar uur in de trein zit van Parijs naar huis, dan neem je natuurlijk een filmpje mee op op je laptop te kijken. Toevallig had Joline al een keer Wall-E gedownload, dus de keuze was snel gemaakt.

Maar wat een fantastische film is dat! Ongelofelijk hoe de makers er in geslaagd zijn om zoveel emotie uit een robot te laten komen. Wall-E is lief, grappig, nieuwsgierig, onhandig en ontroerend. Dat lukt niet alleen door de animatie, maar ook door de ijzersterke verhaallijn. Niet voor niks krijgt de film een 8,7 op IMDB (en daarmee de dertigste beste film allertijden).

Wall-E is een robot die met zijn honderden collega’s de taak heeft om enorme puinhopen op de aarde op te ruimen. De mensen die daar de oorzaak van zijn, zijn al zevenhonderd jaar vertrokken en wachten in weelderige luxe in hun ruimteship tot ze weer terug kunnen keren. Helaas is Wall-E na zevenhonderd jaar de enige functionerende robot die over is. IJverig werkt hij door, mét een persoonlijkheid, maar ook wel een beetje eenzaam. Daar komt verandering in als Eve de aarde komt verkennen op leefbaarheid.

(Erg scherp beeld op YouTube trouwens!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *