Visite, visite…

Nou, het is al een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven, en uit verschillende hoeken kwam het verzoek om nieuwe verhalen. Bij deze dus.

Een paar weken geleden is Saskia hier op bezoek gekomen. Het was een supergezellig weekend, en het was leuk om wat toeristische dingen te doen. De week erna kwam Koen (Jeroen’s broertje) hier voor een weekje. Het was herfstvakantie voor deze kersverse basisschoolleraar, dus iedere dag begon met uitslapen. Maar daarna zijn we de stad gaan verkennen, heel veel gelopen en gezien. Op de zondag van Koen’s bezoek was de Chicago Marathon, 1 van de 5 grootste in de wereld, 45,000 mensen lopen de 26 mijl door de stad, en geen idee hoeveel mensen komen kijken. Wij waren, door het uitslapen, helaas te laat om er echt iets van mee te krijgen. Het was wel nog een hele warme en mooie dag, dus geweldig om door de stad te slenteren. Zo ook op maandag, de shopdag. We hebben een hoop winkels op Michigan Avenue gehad, en dus wederom erg veel gelopen. Deze dagen hebben we gewoon thuis gekookt trouwens, dikke hamburgers zelf gemaakt en lekkere pasta.

Dinsdag hebben we de bekende Chicago Deep Dish pizza geproefd, in de bekendste pizzeria in de stad, Uno. Daarna zijn we naar het United Center gelopen, voor een wedstrijd van de Chicago Bulls. We hadden tien dollar kaartjes, dus we wisten dat we niet echt hele goede plaatsen zouden hebben. Maar het is zo’n enorm stadion dat we toch wel erg hoog zaten. Totdat er een dame naar ons toe kwam, die onze kaartjes wilde zien. “Today might just be your lucky day” zei ze en overhandigde ons twee nieuwe kaartjes, van 130 dollar per stuk, oftewel plaatsen ver ver ver vooraan. We hebben dus heel goed kunnen zien hoe de Bulls deze preseason game tegen de Minnesota Timberwolves ontzettend verloren.

Woensdag was politieke dag met het laatste debat tussen Obama en McCain. We hebben het debat met ongeveer 150 anderen in het Chicago History Museum gekeken. Eerst was er een debat tussen drie experts, waarna het echte debat op een groot scherm werd vertoond. Aangezien Chicago Obama-land is, waren er veel Obama supporters. Er was dus veel ge-boe na McCain’s opmerkingen (Palin als rolmodel voor alle vrouwen, pffffff) en veel gejuich en geklap na Obama’s opmerkingen.

Donderdag zijn we met de bus naar Milwaukee gereden, waar we werden opgehaald door Mike, een typische Amerikaan die naast Koen in het vliegtuig zat. Ze hebben (naar ik mag geloven) de hele vlucht met elkaar gekletst, en Mike en zijn vrouw hebben hem uitgenodigd om langs te komen. Mike heeft ons het dorpje Kewaskum, WI, en de hele mooie omgeving laten zien. Ook zijn we langs zijn moeder, zus, en zoon geweest, hebben we Asian food gegeten als lunch, en bij een Texas Road house voor diner. Allebei erg lekker en erg veel. Uiteraard. Nadat de bus een uur te laat was, en we dus de laatste trein hier in Chicago hebben gemist, was het ongeveer 2 uur voordat we in bed lagen. Oftewel, vrijdag weer uitslapen. Daarna hebben we papa en mama opgehaald van het vliegveld, en naar hun hotel gebracht. Zaterdag weer naar het viegveld, na een laatste lunch voor Koen in de stad. Ook al in O’Hare heel groot, ik weet precies hoe ik waar moet komen onderhand.

Maar goed, deze week zijn papa en mama dus hier. Ze hebben het enorm naar hun zin, vinden het een hele mooie stad en gebruiken hun tijd heel goed. Ze proberen zoveel mogelijk te zien en doen, en het lukt aardig. Ze zijn niet de enige bekenden hier in de stad deze week, Meneer Bak (een Amerikanistiek docent van de Radboud Universiteit) is hier ook voor een paar dagen. Vandaag hadden we afgesproken en na het Obama kantoor te hebben laten zien hebben we koffie gedronken bij de Starbucks.

En dan stopt het nog niet. Gisteren heeft Marius een ticket geboekt voor dinsdag, en hij komt dus vanuit California ook een paar dagen van de (ondertussen) kou genieten hier. En dan, dan is het al bijna 2 november en komt Jeroen. Nadat de iedereen alles heeft gezien hier, en hij dus alle verhalen van iedereen heeft aan moeten horen en alle foto-avonden heeft moeten doorstaan, mag hij dan eindelijk zelf deze geweldige stad ontdekken en ook de rest van Amerika natuurlijk. Want na een regenachtige zomer in Nederland, en een paar maanden hard werken, gaan we heerlijk genieten van drie weken warmte in het zuiden van de VS.

8 comments
 1. Klinkt toch allemaal erg leuk. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben in het Zuiden, geweldig dat Jeroen al bijna jouw kant op komt!

 2. Hoi Joline

  Tja ik ( wij ) worden bijna jaloers. Iedereen gaat naar je toe en wij zitten thuis te miezen, nou ja we moeten gewoon werken!
  Maar goed, tís wel volte houden zo. Ga zo door en knikker die … ( spammer) d’r effe uit. Groetjes

  Hans

 3. Spammer is weggehaald, maar laten we ‘m vooral niet extra aandacht geven hier. Daarom heb ik de naam ook even weggehaald in je reactie.

 4. Hoi Joline,
  Wij zijn weer thuis,het was een geweldige week…veel gezien en mee gemaakt.Chicago heeft een positieve indruk bij ons achter gelaten.Vriendelijke mensen,mooie stad,we hadden het niet willen missen.
  Liefs mama.

 5. Wat heerlijk dat er zoveel mensen bij je langskomen! Dat is natuurlijk érg gezellig. Hopelijk kom je nog een beetje toe aan je campagne werkzaamheden hahaha 😉 En tja, save the best for last wat betreft de komst van Jeroen, toch? 🙂

 6. Ha Joline,

  Alles ok in the States?
  Met jou in z’n team moet Obama wel winnen…
  Heel veel succes!

  Hans, Astrid, Floris en Isabel

 7. hoi joline,
  zo te lezen heb je een prima tijd daar in chicago, veel bezoek en daardoor zie je natuurlijk zelf ook de leuke dingen.
  ben heel benieuwd hoe de verkiezingen verlopen, ik geloof dat obama toch wel veel kans maakt. nog een paar dagen en dan komt jeroen richting Amerika, jullie zullen er vast een fijne vakantie van maken, ik gun het jullie van harte. Oma Bergen vond het erg leuk dat je belde, ik moest je daar nog hartelijk voor bedanken.
  kom de laatste dagen goed door en tot schrijfs.
  hartelijke groet, hans en lenie

 8. Happy Halloween!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *