We did it!

Flickr Tag Error: Call to display photo '3005074918' failed.

We zijn net thuis van de rally in Grant Park, waar Barack Obama vanavond zijn overwinningstoespraak hield. Na de hele dag hard werken werden we alsnog beloond: wie tot half 8 bleef bellen kreeg twee kaartjes voor het park. En aangezien ik op de wachtlijst stond en ik dus verder kon fluiten naar kaartjes, ben ik gebleven. Jeroen heeft dus weer de hele dag in zijn eentje doorgebracht, maar met als beloning dat hij mee mocht uiteraard.

We hebben de hele dag nog mensen in verschillende staten (Indiana, New Mexico, Pennsylvania) gebeld met informatie over hun stembureau, of ze überhaupt gingen stemmen, of ze misschien al gestemd hadden en op wie. Het probleem was alleen dat deze mensen al vaker gebeld waren vandaag, vaak al meerdere keren (sommigen zelfs al acht keer), met precies dezelfde vragen. Niet iedereen reageerde dus even aardig, maar ja, ondertussen zijn we zo getraind dat we ons daar niks meer van aantrekken en maar proberen zo vriendelijk mogelijk te blijven.

Maar goed, na half 8 kregen we dus allemaal twee kaartjes voor de rally en zijn Jeroen en ik met duizenden anderen naar het park gelopen. Door security en de kaartcontrole, kwamen we dan eindelijk in het park aan. En daar moesten we nog een plekje bemachtigen. Het podium stond op een vreemde plaats, en de meeste mensen stonden dus naast het podium in plaats van ervoor. Maar de enorme schermen met CNN maakten veel goed. Het feit dat we een aantal staten binnen hebben gehaald door de effort vanuit Chicago gaf een enorm goed gevoel. En toen om tien uur kwam de verlossende staat Virginia (volgens mij) en was Obama officieel President Elect. Na dit bericht barstte de hele menigte uit in gejuich, mensen omhelsden elkaar, en werden helemaal gek.

Na de speech van McCain, een gebed van een bisschop, the pledge of allegiance en het volkslied, kwam eindelijk rond 11 uur Obama het podium op, samen met vrouw en kinderen. De speech was zoals zo vaak erg goed, en werd met veel geklap en gejuich ontvangen. Na de laatste zwaaien van Joe Biden, zijn vrouw, en de rest van de families Obama en Biden vertrokken ze al weer. Dat was het moment waar ik twee maanden naartoe heb gewerkt, en het is gelukkig heel goed afgelopen. We hebben met veel mensen keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en ik hoop dan ook echt dat de verandering voor Amerika en de rest van de wereld er komt die Obama de laatste 21 maanden heeft beloofd.

Flickr Tag Error: Bad call to display set '72157608672139567'

11 comments
 1. Hoi Joline,
  Gelukkig dat je kaartjes hebt gekregen, je hebt het verdiend om er tot het laatst toe bij te zijn! En ja, het is ook jou verdienste en van al die andere duizenden vrijwilligers!
  papa

 2. We hoopten met zijn allen zo erg dat je kaartjes zou krijgen en dat je erbij was!! Het zag er schitterend uit vanaf de televisie!!! Echt supermachtig. You did it girl!!!!!!!!!!!! You were there and helped! And obama won!!!! Now i’m going to sleep, have been up all night and tomorrow there is school again. Thanks again for the campaign sign and sticker I did not transfer your moneyh untill now, hope to get to it today or tomoroow, sorry anout that.

  Enjoy tha aftermath of the elections and have much fun during the roadtrip!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  xxx Mindy

 3. hoi joline
  een monsteroverwinning zeggen ze hier in nl
  ook hier blijken nuchtere nederlanders in de ban van sentimenten te komen
  nou, ik hoop dat ook wij van de vruchten gaan plukken van de juiste keuze van de amerikanen die jij hebt aangezet tot deze beslissing. dus ook namens de bergenaren bedankt en heel erg gefeliciflapstaart.
  tante susan
  een hele prettige vakantie!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Lieve Joline…
  Geweldig !!!!!!
  Wij zijn nog helemaal in de ban van,,Chicago,,vinden het geweldig dat jij er bij was.Dit is je grootste beloning.
  Nu genieten,samen met Jeroen,van jullie vakantie…
  Liefs mama.

 5. Me uncle Ernest, as you know the most sensible member of the sugarbelly family, and also more a republican as a democrat can´t be that happy that my favorite didn´t win the elections the way I thought it had to be. But my dear neace I must say, you are a brave girl with ball´s to be there and that America has to thank you that not a republican but a democrat won the elections. If you wouldn´t have been there I can imagine that uncle Erling would have been now the new president of America and me the one and only UNCLE ERNEST the vice president. So be glad that, that fool UNCLE ERLING isn´t the new president. Ohh my God it would have been a disaster.

  ALL THE BEST FOR NOW AND WE SEE YOU WHEN YOU ARE BACK TO PROMOTE THE BALKENENDE PREMIER ELECTIONS. BECAUSE OUR CABINET IS DOWN THE F……..G DRAINS RIGHT NOW. haha

  my best wishes my dear

  UNCLE ERNEST

 6. Jaa!! Geweldig dat je erbij was! Ik heb de speech gezien vanuit de auditorium van IHouse, en ik moet zeggen dat ik ontzettend geraakt was en me heel Amerikaans voelde 🙂 goed gedaan, fantastisch dat je maanden harde werken echt hebben geholpen! Met Obama wordt het wel weer wat met dit land.

 7. Heey Joline (en Jeroen)
  Geweldig dat jullie erbij waren.
  Je hebt het verdient!

  Groetjes,
  Koen

 8. Zeg Koen, moet jij de Nederlandse kinderen tegenwoordig spelling leren? 😉

 9. He
  joline en jeroen

  geprobeerd al eerder te reageren via nieuwe pda maar dat werkte dus niet.
  Geweldig wat jullie hebben mee gemaakt. Historisch… en die kaartjes…. dankzij Joline…. geweldig. We zijn allemaal ( ook in de buurt ) enorm onder de indruk.
  geniet nog even van de roes… de volgende campagne wacht ( na de vakantie)

  groet
  Hans en Lenie

 10. Wauw wat een nacht en wat een uitslag!!!! Ik ben nog steeds helemaal in de ban van Obama…We hadden een klein beetje moeite met wakker blijven, maar toen rond 5 uur het verlossende woord kwam waren we toch weer even helemaal helder.

  Wat GEWELDIG dat je in het park bij de speech aanwezig hebt mogen zijn. Dat is natuurlijk de meest coole beloning voor al je harde werk. Geniet van de overwinning, want jij hebt er gewoon écht deel van uitgemaakt en mag dus ook super trots zijn op wat je (met vele anderen) hebt bereikt. YES WE CAN!!!!

 11. Beetje laat, we hadden al over de mail gereageerd maar ik doe het nog even zo.
  Joline, wat heb jij iets geweldigs meegemaakt! Ik kreeg al een brok in mijn keel van de nieuwsuitzendingen, wat moet het wel niet geweest zijn als je erbij bent geweest. Dat je het ook nog echt kon delen met Jeroen…..geen woorden meer.
  geniet van alles wat je al hebt beleefd en nog gaat beleven!

  Liefs van ons allemaal’
  Suijkerbuijkjes in H’heide Poelsstraat

  PS: we misten jullie in ons America afgelopen weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *