Last stop: NOLA

Uitslapen! Met de ‘do not disturb’-kaart aan de deur laten we het ontbijt op deze zondag aan ons verbijgaan. We beginnen meteen met echte café au lait met cichorei en beignets in het French Quarter, de oude binnenstad van NOLA (zoals je New Orleans makkelijker schrijft). Uiteraard wel in een grid gebouwd, maar nog vol met oude (Spaanse) huizen. We snappen meteen waarom New Orleans de meest Europese stad van de VS wordt genoemd. De wandelroute van de Lonely Planet leidt ons langs interessante plekjes, een heerlijk ijswinkeltje en leuke muzikanten.

Om drie uur kunnen we aansluiten bij een geschiedenistour over het ontstaan van New Orleans. We zijn de enige, maar dat weerhoudt onze gids er niet van om een uur en een kwartier uit te wijden over de geschiedenis van New Orleans. We zien onder andere de tekst van het verdrag van Rijswijk en een afschrift van de bekende Lousiana Purchase waarin Napoleon de Franse kolonies op het Amerikaanse vaste land verkocht aan de jonge VS voor 15 miljoen dollar.

Flickr Tag Error: Call to resolve user 'minitrue' to an NSID failed.

8 comments
 1. Loop je daar nou lekker in je t-shirtje rond? Hier konden we sneeuwpoppen bouwen! Leuke foto’s, veel plezier in New Orleans!

 2. Hoi Joline en Jeroen..
  Weet wel als jullie terug zijn ,het weer wennen is om de dikke jas aan te hebben….het was hier toch een beetje koud….brrrrrrrrrr.
  Maar geniet nog met volle teugen van NOLA…
  Groetjes uit een koud en nat Oirschot….want de sneeuw is al weer verleden tijd,
  Liefs Ellen.

 3. Leuk leuk leuk! Jullie raken al aardig ingeburgerd daar met privetours, afkortingen en geen winterjassen! Hier wordt het eindelijk een beetje kouder (nou ja, dat betekent dat ik ’s avonds een trui meeneem en een sjaal omdoe en dat ik overdag eindelijk eventueel een trui aan moet doen ipv een t shirtje!)

  Heel veel plezier deze komende dagen nog en geniet van je Thanksgiving meal in het vliegtuig..;-)

 4. Hoi
  Nog een paar daagjes genieten… Doen we hier ook. De sfeer zit er goed in, overal hangen baniers ( ook in het ROC gebouw) Donderdag in rood groen en zwart naar school. Kweet niet of we nuchter zijn smorgens als we jullie op moeten halen als NEC wint…

  groet

  Hans

 5. Hoi Joline en Jeroen,
  Nog één dag en het avontuur zit er alweer op ! Geniet er nog van. Donderdagavond de confrontatie Babos contra onze oude buurman Gomes, ik kijk er naar uit. (Hans ook, volgens mij).
  Jan

 6. Welkom Thuis !!!!

  Wat een geweldig roadtrip hebben jullie gehad! Geniet er nog maar flink van na in de komende weken…

  Wow, I miss NOLA seeing those pictures! Ik mag hopen dat jullie de beignets ook niet zo lekker vonden…ik had jullie toch nog moeten waarschuwen…voor de hoeveelheden poedersuiker, vet, en vooral de hygiëne…plakkerige tafeltjes?!

  Ga maar even lekker ‘ontjetlaggen’

  Liefs de andere Sas

 7. Goede reis terug gewenst!

 8. Ook een goede reis terug van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *